Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Χ.Ρίτσιο

 Αλληλεγγύη στον Ολικό Αρνητή Στράτευσης Χ. Ρίτσιο

Στις 27/2/2014 σε τυπικό έλεγχο στοιχείων από κλιμάκιο της ΟΠΚΕ συλλαμβάνεται και οδηγείται με την διαδικασία του αυτοφώρου σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή των Τρικάλων ο ολικός αρνητής στράτευσης Χ. Ρίτσιος με την κατηγορία της ανυποταξίας σε καιρό ειρήνης. Μετά από μια πολύωρη ταλαιπωρία αφήνεται ελεύθερος καθώς ορίστηκε δίκη για τις 25 Ιουνίου στο στρατοδικείο του Ρουφ, Αθήνα.

Η σύλληψη του Χ. Ρίτσιου, όπως και οι συλλήψεις που έχουν προηγηθεί, είναι μέρος μιας ευρύτερης κατασταλτικής στρατηγικής εκ μέρους των στρατοκρατών να κάμψουν το φρόνημα αυτών που επιλέγουν να συγκρουστούν ευθέως με τους μηχανισμούς τους. Η ξεκάθαρη στοχοποίηση ολικών αρνητών στράτευσης τείνει όχι μόνο να πέσει στο κενό, αλλά αντιθέτως δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες ευόδωσης κοινωνικών αντιστάσεων και διεργασιών, ικανές να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ανατροπής των σχεδίων και των τακτικών τους. Εμείς σε όλες τις διώξεις μας, όποια μορφή και αν παίρνουν, απαντάμε με συνεχή και συνεπή αγώνα.

 Η πολυεπίπεδη  επίθεση που δέχονται τα πλατιά λαϊκά στρώματα και οι κοινωνικοί αγωνιστές από την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική εξουσία δεν πρέπει να περάσει. Αν’ αυτού, να γίνει λόγος αφύπνισης και κοινωνικής αντίστασης απέναντι στην υποτίμηση των ζωών μας, την υποβάθμιση της αξιοπρέπειας μας και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Με σφαίρες την αλληλεγγύη, την οργάνωση, την δράση και τον πολιτικό μας λόγο ας γίνουν οι  αντιστάσεις μας το όπλο που θα τους σημαδεύει όσο εκείνοι προσπαθούν να επιβάλλουν μια κοινωνία δουλοπρέπειας, καταπίεσης, εκμετάλλευσης και συντηρητισμού.

 

Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΜΑΣ

 

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ Χ. ΡΙΤΣΙΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Αλληλεγγύη στον Χ.Ρίτσιο

 

 

Μία απάντηση στο “Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Χ.Ρίτσιο”

Τα σχόλια είναι κλειστά.