Κλείσιμο κύκλου αντιμιλιταριστικών καφενείων στο Άνευ Άρχων

δρόμοι αντίθετοι

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ
συντροφική κουζίνα
μετα τις 21:00, στο Άνευ Αρχών

Την Τετάρτη 3 Ιούνη θα κλείσει ο κύκλος των αντιμιλιταριστικών καφενείων που γίνονταν κάθε Τετάρτη στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Άνευ Αρχών με μια βραδιά με μεζέδες και φαγητό.

Μέσα στη χρονιά η παρουσία του κόσμου έδωσε την ευκαιρία για ζύμωση και κουβέντα γύρω από τα ζητήματα του μιλιταρισμού, τις προεκτάσεις του και ενημέρωση γύρω από τις διώξεις αρνητών στράτευσης. Παράλληλα η ενίσχυση από τον κόσμο ήταν ουσιαστική για τη στήριξη του ιδίου του χώρου αλλά και δράσεων αλληλεγγύης στους διωκόμενους αρνητές.
Την περίοδο που πέρασε, είδαμε να συνεχίζεται η κατασταλτική γραμμή του κράτους και των στρατοκρατών, εναντίων όσων αρνούνται να υπηρετήσουν την υποχρεωτική θητεία. Η “αλλαγή” έφερε μαζί της νέα δικαστήρια (στρατοδικεία Μ. Τόλη, Κ. Σώλου, έφεση Χ. Ακριβόπουλου), νέες μεγαλύτερες ποινές (καταδίκη Μιχάλη Τόλη, στρατοδικείο Ιωάννινων, 14-05-2015), εισβολές σε σπίτια αρνητών για τη σύλληψη τους καθώς και έναν “αέρα ανανέωσης” των ενόπλων δυνάμεων και του ρόλου του στρατού. Όλα αυτά την ώρα που πανευρωπαϊκά ο μιλιταρισμός βρίσκεται σε έξαρση και πια ο στρατός καλείται να παίξει είτε τον εγγυητή της εσωτερικής ασφάλειας περιπολώντας στα μεγάλα αστικά κέντρα (Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Βέλγιο), είτε να φυλάει την “Ευρώπη φρούριο” από την “απείλη” των μεταναστών, μετατρέποντας την Μεσόγειο σε υγρό τάφο.

Στις 16 Ιουνίου 2015 ,στο στρατοδικείο του Ρουφ στην Αθήνα εξετάζεται η έφεση του αντιρρησία συνείδησης Δ.Σωτηρόπουλου που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 2ετή αναστολή.

Στις 17 Ιούνη 2015,  στο ίδιο στρατοδικείο δικάζεται ο ολικός αρνητής στράτευσης Θάνος Χατζηαγγέλου για “το ειδεχθές έγκλημα της ανυποταξίας σε καιρό ειρήνης.”
Ραντεβού λοιπόν στις δράσεις κατά του μιλιταρισμού και των στρατοκρατών και στις κινήσεις αλληλεγγύης.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Θάνο Χατζηαγγέλου στο στρατοδικείο του Ρουφ 17 ιούνη 2015, στις 9:00
 
 
Συντροφικά
Kaius Sparilus
Ομάδα για την άρνηση στράτευσης
στη Θεσσαλονίκη