Μ’ αυτό το έργο ούτε τρομάζει, ούτε γελάει κανείς!

Το μπαράζ διώξεων ολικών αρνητών στράτευσης συνεχίζεται από χθες  3 Ιούνη με τη σύλληψη στα Γιάννενα του συντρόφου Μιχάλη Τόλη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και με την κατηγορία της ανυποταξίας. Ο Τόλης, στη συνήθη πλέον τακτική των μιλιταριστών και της αστυνομίας που συμπυκνώνεται στο «θα σε ταλαιπωρήσουμε όσο περνά από το χέρι μας», μετά τη σύλληψή του κρατήθηκε και ακολούθησε η μεταγωγή του στην Αθήνα προκειμένου να δικαστεί.
 
Το κράτος στην πλέον ολοκληρωτική και αντιδραστική του εκδοχή εδώ και δεκαετίες και ο στρατοκρατικός μηχανισμός (στρατολογία, στρατιωτική εισαγγελία) θεωρούν πως με τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες διώξεις αρνητών καταφέρνουν πλήγματα, ότι μας τρομοκρατούν, ότι αργά ή γρήγορα θα «μας κόψουν τον αέρα» και θα «μας συμμορφώσουν». Αφού μας έστειλαν τα πρόστιμα των 6000€, αφού μας έψαξαν στα σπίτια μας και στα σπίτια των οικογενειών μας, αφού εκβίασαν την ψυχολογία των συντρόφων και συγγενών μας με τις ευγενικές απειλές στρατολόγων και μπάτσων, αφού μας καταδίκασαν σε τακτικά δικαστήρια,  άλλο δεν τους έχει μείνει από τη γενίκευση αυτής της νομικής παρωδίας που θέλει την ανυποταξία διαρκές αδίκημα και τους αρνητές στράτευσης εγκληματίες που πρέπει να σέρνονται για παραδειγματισμό με χειροπέδες, αστυνομική συνοδεία και δικαστικές φιέστες  με μπατσοοχήματα, ΜΑΤ, στρατονόμους και πλήρη έλεγχο.
 
Θα το φωνάξουμε άλλη μια φορά στους στρατοκράτες: η επιλογή της ολικής άρνησης στράτευσης δεν είναι συγκυριακή, δεν είναι τυχαία, δεν είναι παιχνίδι. Είναι συνειδητή πολιτική απόφαση και διαρκής στάση ζωής. Είναι επιλογή που μας την ορίζει η πολιτική και κοινωνική μας συγκρότηση, οι αξίες και η συνείδησή μας. Και γι’ αυτό αποτελεί για εμάςυποχρέωση πολύ βαθύτερη και πιο επιτακτική από τους νόμους σας , το στρατό σας και τους καταναγκασμούς που προσπαθείτε με κάθε τρόπο να επιβάλλετε.
 
Ο Νίκος, ο Μπάμπης, ο Δημήτρης, ο Αγγελής, ο Μένιος, ο Μιχάλης και δεκάδες ακόμα σύντροφοι που προηγήθηκαν και ακολουθούν, μπορεί να συρθούν σε δικαστήρια και  ποινές, αλλά θα σας τρομάζουν πιο πολύ από ό,τι τους τρομάζετε, θα επιμείνουν πολύ περισσότερο από όσο θα επιμείνετε.
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΦΩΡΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΤΟΛΗ!
 
Kaius Sparilus
Ομάδα για την άρνηση στράτευσης στη Θεσ/νίκη