Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Μ.Τόλη

Στρατοδικείο Μιχάλη Τόλη 14/03/2014

 Στις 14 Μαρτίου 2014 ακόμη μία δίκη θα στηθεί στο στρατοδικείο του Ρουφ, στην Αθήνα. Η δίκη του ολικού αρνητή στράτευσης Μιχάλη Τόλη είναι η συνέχεια ενός θεάτρου παραλόγου που ξεκίνησε πέρσι με την πρωτόγνωρη σύλληψη του στα Ιωάννινα, μέσω της διαδικασίας του αυτοφώρου για ανυποταξία, την μεταγωγή του στην Αθήνα και την προσωρινή του κράτηση. (Να θυμίσουμε ότι ο Μιχάλης Τόλης είχε συνυπογράψει δημόσια συλλογική δήλωση άρνησης στράτευσης από το Σεπτέμβριο του 2011)

Αυτή η δίκη είναι ένα μόνο κομμάτι της μέχρι τώρα καταστολής που περιελάμβανε αυτόφωρες συλλήψεις, στρατοδικεία, ποινικές και διοικητικές ποινές, υπέρογκα πρόστιμα των 6000 ευρώ, απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα κ.ά. Εδώ και λίγο καιρό οι στρατοκράτες αποφάσισαν να ξεσκονίσουν τα τεφτέρια τους και να δουν ποιος “τους χρωστάει”. Ποιος χρωστάει χρόνο από τη ζωή του στη πατρίδα, ποιος χρωστάει υποταγή στο έθνος…

Ανανέωσαν, λοιπόν, τον κύκλο της καταστολής σέρνοντας επιπλέον στα στρατοδικεία, καταδικάζοντας και επιβάλλοντας πρόστιμα, κόσμο που είχε αρνηθεί το στρατό αρκετά παλαιότερα, ακόμα και στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Σε κάποιες περιπτώσεις τα άτομα έχουν ήδη ξεπεράσει το 45ο έτος της ηλικίας – έτος που λήγει η υποχρέωση στράτευσης.

Η απάντηση μας στην καταστολή τους είναι η αλληλεγγύη μας σε όποιον επιλέγει να σταθεί ενάντια στον μηχανισμό του στρατού και η ενδυνάμωση του αντιμιλιταριστικού αγώνα, συλλογικά και δημόσια.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης
στον αρνητή στράτευσης Μιχάλη Τόλη,
14 Μάρτη 2014 στις 08:30 πμ.
στο στρατοδικείο του Ρουφ (Αθήνα)